Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderende sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fasesBlauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2021 t/m 31 december 2021

Wedstrijdjes spelen

Naast leuke en uitdagende trainingen kunnen kinderen die tennissen in Tenniskids het hele jaar door wedstrijdjes spelen. Zo kunnen ze meedoen aan de Tenniskids competitie of zich inschrijven voor een Tenniskids toernooitje. Het maakt niet uit of een kind al langer tennist of net begonnen is: er zijn competities en toernooitjes voor iedereen!

Het leuke aan wedstrijdjes spelen is, is dat het niet alleen gezellig is, maar dat kinderen zo ook steeds beter worden. Zo krijgen ze nog meer plezier in tennis.

Als je als nieuw jeugdlid begint met tennissen kan je het beste tennisles nemen bij onze trainer. Hij/zij is in staat om je in te delen bij de juiste tennisgroep. Hij/zij probeert hier zoveel mogelijk rekening te houden met tenniservaring en/of leeftijd. Er is altijd een passend trainingsgroepje te vinden. De indeling bij TC Keerweide volgt de indeling die ook de internationale Tennisbonden hanteren.

De baangrootte op een rijtje:

          

        Minitennisbaan                  Driekwartbaan                     Hele baan

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie wordt georganiseerd in het voor- en najaar. In de Groene competitie bestaat er zelfs een winter outdoor competitie. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Alle informatie hierover vind je op de KNLTB pagina's

Wil je meer weten? Ga dan naar www.tenniskids.nl  

Of neem contact op met de [email protected]