De jeugdcommissie stelt zich voor!

Manon Vanoppen

Ik ben een moeder van 3 kids en trotse oma van 2 kleinzonen. Ik ben geboren in Meerssen, maar woon al heel wat jaren in Geleen. Hier ben ik getrouwd en zijn mijn kinderen geboren. Vanaf vrij jonge leeftijd deed ik al fanatiek aan sport. In mijn jeugd heb ik enkele jaren getennist bij TC Bunde en daarnaast heb ik lange tijd gehandbald in Meerssen.
In het dagelijks leven ben ik docent en mentor op het praktijkonderwijs in Geleen.
Sinds 2010 ben ik lid van TC Keerweide en sinds 2018 neem ik met veel plezier deel aan de jeugdcommissie. Ik was vrijwel direct  gecharmeerd van de club en ben nog altijd van mening dat wij, dankzij veel gepassioneerde vrijwilligers, het mooiste park in de regio hebben. Bij Keerweide ben ik na al die jaren opnieuw gaan lessen en leerde op deze manier, en natuurlijk door deelname aan de commissie, veel nieuwe mensen kennen.
Zowel mijn dochter als oudste kleinzoon Max zijn 4 jaar geleden ook actief lid geworden bij de club. Hierdoor ben ik nog meer betrokken geraakt bij de jeugd en zie ik het enthousiasme terug wanneer er activiteiten zijn, wedstrijden worden gespeeld en er getraind wordt.
Dit motiveert mij en de jeugdcommissie om ons te blijven inzetten voor onze jeugd, nu én in de toekomst.

Maaike Bos

Samen met Vincent woon ik al sinds 2003 in Geleen. We hebben een zoon Luka en dochter Daniek die ook beide zijn gaan tennissen. In ben geboren en opgegroeid in Brabant en heb daar tot ik in Maastricht ging studeren gehandbald. Toen ik ging samenwonen met Vincent in Maastricht heb ik 10 proeflessen gehad bij LTV Heugem. Dat was mijn eerste kennismaking met tennis.
Dat heeft daar echter nooit een vervolg gehad omdat we gingen verhuizen naar Geleen. Toen we daar gesetteld waren ben ik samen met Vincent maar eens binnen gelopen op de open dag van TC Keerweide. Dat was in 2006. Een paar weken later stond ik daar weer op de baan. Al die jaren heb ik les gehad en ik leer nog elk jaar iets bij. Ik heb competitie gespeeld zowel op zondag als op de vrijdagavond.
Waarbij naast de sportieve prestatie ook altijd de gezelligheid voorop stond. Ik ben al enkele jaren betrokken bij de jeugdcommissie en richt me daar vooral op de competitie. Wat is het leuk om te zien hoe de kinderen vooruit zijn gegaan in al die jaren en wat zou het mooi zijn als we ze nog een stap hoger kunnen brengen.

Anekdote: Ik heb ooit als paashaas de oranje competitie gehost. (en ja daar zijn foto’s van, zoek maar eens op de website)

Cindy Engelen

Sinds 2001 woon ik in Geleen samen met Roy.
We hebben twee dochters: Gwen en Liz. Ik ben styliste van beroep en werk voor een textielbedrijf dat kinderkleding ontwerpt en fabriceert. Tennis is al mijn hobby sinds ik 13 jaar oud was. Ook heb ik altijd veel plezier gehad in het organiseren: met 16 jaar zat ik al in de toernooicommissie van TC Panta Rhei te Limbricht, de club waar ik vroeger speelde. Sinds Gwen en Liz met tennis zijn begonnen, ben ik overgestapt naar TC Keerweide en niet veel later lid geworden van de jeugdcommissie. Dat doe ik al ruim 6 jaar met veel plezier.
Ik vind het vooral belangrijk dat we een leuke groep jeugd hebben om samen te sporten en plezier te maken. Als je ergens plezier in hebt word je - ongeacht je niveau - toch iedere keer weer een beetje beter. Ook na meer dan 30 jaar actief tennissen, ga ik nog steeds met veel plezier naar de training en speel ik op de vrijdagavond in het voor- en najaar competitie.

Anekdote: Ik heb jaren lang les gehad van Ronald de Bruyn en heb veel van hem geleerd. Vooral zijn lessen ‘inspringen en oplopen’ staan in mijn geheugen gegrift: “Dat is namelijk pas ècht dubbelen!”

Dorine Kusters

Ik ben getrouwd met Jim en samen hebben we 4 dochters: Sofie, Renske, Charlotte en Emma. Sinds 2011 wonen we in Geleen. Sporten doen we heel graag en tennissen vinden we allemaal erg leuk. Emma is sinds vorig jaar gaan tennissen en dat we dat nu als gezin samen kunnen doen, is alleen maar genieten! In het dagelijks leven geef ik pianoles aan beginners en gevorderden, jong en oud.
Om je passie te mogen delen en over te brengen aan leerlingen is het mooiste wat er is. Daarnaast geef ik met veel plezier spinning
bij Health & Sports Club Vouershof in Geleen. Op mijn tiende ben ik in Munstergeleen begonnen met tennissen en heb ik ook competitie gespeeld. Later heb ik het tennissen weer opgepakt toen onze oudste dochter bij TC Keerweide ging tennissen. Sinds 2016 ben ik lid geworden en elke keer als ik weer op de baan sta, geniet ik. Samen met een mooi enthousiast team, hoop ik dat we de jeugd met leuke activiteiten op en rond de baan kunnen motiveren om zo nog meer plezier in het tennissen te krijgen. Want hoe leuker je het vindt, des te vaker je gaat!

Anekdote: op vakantie in Frankrijk heb ik samen met mijn dochter Charlotte aan een tennistoernooi meegedaan, we werden laatste maar we hadden heel veel plezier.

Ronald de Bruyn

Ik woon in Geleen, ben getrouwd en heb 2 dochters. Ik ben ruim 30 jaar tennisleraar geweest van SLTC en wil mijn kennis en enthousiasme graag delen met de jeugd van Keerweide. Ik ben sinds kort weer lid van TC Keerweide en ook maar direct in de jeugdcommissie.
In het dagelijks leven werk ik bij Intersport en geef nog steeds tennisles bij TC Oriënt.
Hoewel we met de jeugdcommissie alles gezamenlijk oppakken, zal ik mij vooral richten op het stimuleren van meer trainen, zelf oefenen en het spelen van meer wedstrijden! Ik wil graag een juiste platform creëren voor de kinderen die meer willen, dan alleen maar 1 x trainen.

Anekdote: Ik ben met mijn dochter ooit een keer clubkampioen geweest van TC Keerweide.