Uitreiking van Berckelschaal 2021

30 maart 2022


Sinds 1960 wordt deze ereprijs jaarlijks door het bestuur van TC Keerweide toegekend aan een lid dat iets speciaals betekent voor onze vereniging. Een lid dat zich als vrijwilliger in de afgelopen jaren duidelijk heeft onderscheiden door zijn of haar inzet.

Dit is dus een soort “lintje”, maar dan een uniek lintje in de vorm van een schaal met naaminscriptie, omdat die waarderingsprijs maar aan één persoon per jaar wordt uitgereikt. Zie ook deze pagina voor een overzicht van alle winnaars.

Het bestuur heeft over het jaar 2020 de Van Berckelschaal toegekend aan een stille grote kracht. Hieronder de tekst van Geert-Jan tijdens de uitreiking op de Algemene Ledenvergadering van 20 maart j.l.:

"Als ik aan Vic denk, dan denk ik aan iemand die barst van de energie, die iedere dinsdagochtend bij Keerweide komt werken en dan net zo vrolijk 's middags nog uren gaat fietsen terwijI de rest van de baancommissie bij wijze van spreken aan de beademing moet.   Zo ook zijn gewoonte om als hij zich verveelt, naar Keerweide te gaan en daar van alles en nog wat aan te pakken. Afgelopen winter waren het tegels. Tegels van het plafond, tegels in de gang en tegels op het terras voor het Theehuis. Dankzij Vic liggen deze tegels er weer picobello bij. Trouwens ook dankzij Gemma, want zij vindt dit allemaal goed.

Een klein minpuntje is dat hij zijn gehoorapparaat altijd thuislaat. De overige commissieleden kiagen dan ook vaker over vermoeide stembanden en ook om 11 uur als er voor koffie wordt geroepen, komt iedereen op een drafje, maar Vic moeten we vaker ergens op de schouder gaan tikken of de stekker uit zijn machine trekken omdat hij "koffie" niet heeft gehoord.

Vic, ik ken je nu een tijdje en het is prettig om met je samen te werken. Moet er iets worden geregeld, een huldiging of evenement, je staat meteen klaar. Altijd staat Keerweide voor jou voorop, eerder al in de clubhuiscommissie en nu dan in de baancommissie. Als iemand de Van Berckelschaal verdient, dan ben jij het wel.

Vic, bedankt voor je tomeloze inzet en van harte gefeliciteerd met deze schaal!"

Namens het bestuur van TC Keerweide,

Nieuwscategorieën